Speluitleg

Veilige Routespel

1.

Bij de Veilige Werkplek spelen jullie het Veilige Routespel. Elke dag rijden jullie door woonwijken. Een veilige route kiezen is best ingewikkeld. Zijn jullie je bewust van de veiligheidsrisico’s die jullie tegenkomen in het verkeer?

Voor het Veilige Routespel pakken jullie eerst een opdrachtkaart. Lees de kaart goed en plaats de bijbehorende magneten op de routes A, B en C volgens de instructies op de opdrachtkaart. Route A, B en C bevatten allemaal een groene, een blauwe en een rode wijk, maar in elke route rijden jullie in een andere volgorde door de wijken. Overleg vervolgens met elkaar of route A, route B of route C de veiligste route is op die werkdag. Als jullie een route hebben gekozen, kunnen jullie de bijpassende antwoordkaart erbij pakken. Daarop zien jullie of jullie het juiste antwoord hadden gevonden.

In deze video leggen we de speluitleg van het Veilige Routespel nog eens uit.

Veel speelplezier!

VR Game

2.

In deze VR game ga je risico’s herkennen en krijg je een agressietraining. Herken jij alle gevaren? Hoe zou jij handelen? Om het spel te spelen ga je in één van de vier geelgroene kringen staan. Zet de VR bril en de koptelefoon op. Houd de controllers voor je vast in je handen. Gebruik van de controller de knop onder je wijsvinger om op de verschillende onderdelen in het spel te drukken. Je begint het spel bij start. Luister goed naar de instructies om het spel te doorlopen. Op het einde krijg je je eindscore in beeld te zien.

In deze video leggen we uit hoe je een VR bril opzet, hoe je deze kan verstellen zodat deze lekker zit en je scherp beeld ziet en hoe je kan starten met het spel.

Veel speelplezier!

Speakup

3.

Aan de speltafel spelen jullie Speakup. Je speelt Speakup in een groepje van 4 personen. Er is ook een gespreksleider bij aanwezig. De gespreksleider leest eerst de opdracht op de kaart voor. Bedenk samen oplossingen voor de dilemma- en personakaarten. Speel bij rollenspelkaarten eerst het rollenspel om de situatie vanuit meerdere kanten te bekijken. Bedenk daarna samen hoe je de situatie het beste kunt aanpakken. Bespreek bij elke kaart of jullie soortgelijke ervaringen of situaties hebben meegemaakt.

Speakup heeft een paar belangrijke spelregels:

  1. Iedereen mag input leveren.

  2. Niemand wordt gestraft of beschaamd.

  3. Elke bijdrage wordt gewaardeerd.

  4. Elke bijdrage wordt serieus genomen en besproken.

  5. Alles blijft vertrouwelijk binnen de sessie.

  6. Wees respectvol naar elkaar.

In deze video leggen we de speluitleg van het Speakup spel nog eens uit.

Bekijk hier de animatie met de speluitleg van het Speakup spel.

Veel speelplezier!

De Hub

4.

De Hub is een Safety app waarin je e-learnings en quizzen kunt spelen. Zo kan jij oefenen met jouw veiligheidsbewustzijn en kennis. Voor je zie je een iPad. Zet de koptelefoon op om de audiofragmenten en video’s te kunnen horen. Klik op ‘Start Leren’ om direct naar een e-learning module toe te gaan. Via ‘Voortgang’ kun je zelf kiezen welke e-learning module je gaat spelen. Klik op ‘Breinqym’ om quizvragen te spelen.

Wil je teruggaan naar het startscherm? Klik dan op het pijltje linksboven.

Als het goed is ben je automatisch ingelogd in de Hub. Moet je opnieuw inloggen? Dan kun je inloggen met de volgende inloggegevens:

De gebruikersnaam is: safetykeet@gmail.com

Het wachtwoord is: Hubcreations22!

In deze video leggen we uit hoe de Hub werkt.

Veel speelplezier!

Exit

5.

Denk logisch na, verplaats de obstakels en bevrijd jezelf uit een benarde situatie. Het doel van Exit is om in zo min mogelijk zetten de rode bus te bevrijden uit de opstopping op het roosterbord.  Aan de hand van de opdrachtkaarten wordt de startopstelling van alle voertuigen bepaald. Probeer nu, door de voertuigen horizontaal of verticaal te verschuiven, de weg voor de rode bus vrij te maken naar de uitgang aan de rechterkant van het bord.

Videowand

6.

Een blik op de videowand is jezelf een spiegel voorhouden. Aan het woord zijn verschillende ervaringsdeskundigen vanuit de industrie, die hun verhaal over veiligheid delen. Zet de koptelefoon op en werp een blik op de verschillende vormen die veiligheid en onveiligheid aannemen in de realiteit en onze cultuur. Reflecteer, en stel jezelf de vraag: overbruggen wij het gat tussen de regeltjes op papier en het naleven van deze regels?